Αγαπητοί συνεργάτες,

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διοργανώνει, σε συνεργασία με την ΕΣΚΑΒΔΕ σεμινάριο Προπονητών για τις ηλικίες U18-U16-U14-U12.

 

Οι σωστές βάσεις είναι από τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας στο μπάσκετ. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν σωστά το αγαπημένο μας άθλημα από τα πρώτα τους βήματα και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το Σεμινάριο Προπονητών της ΕΟΚ

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στο ΔΑΚ Βόνιτσας και ώρες 16.00-19.30. Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσουν οι κκ Κώστας Μίσσας, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Σταυρόπουλος, Κώστας Παπαδόπουλος, Γιάννης Καλαμπόκης και Νίκος Παπαβασιλείου. Οι επικεφαλής και τα στελέχη του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΟΚ θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τη μεγάλη τους εμπειρία αναπτύσσοντας  – στο γήπεδο με ομάδα επίδειξης –  ενότητες σχετικά με τις θεμελιώδεις αρχές του μπάσκετ.

 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:

  1. Εισαγωγή από τον επικεφαλής προγράμματος ανάπτυξης της ΕΟΚ
  2. Γενικές κατευθύνσεις & αθλητική διατροφή ανά ηλικία ασκουμένου
  3. Mini Basket
  4. Φυσική κατάσταση & ενδυνάμωση U12/U14
  5. Τεχνικές κατευθύνσεις U14/U16/U18
  6. Αποκατάσταση

 

Για τη συμμετοχή των προπονητών στο σεμινάριο χρειάζεται εγγραφή μέσω online φόρμας την οποία σας παρακαλούμε θερμά όπως προωθήσετε στα σωματεία και τους προπονητές της Ένωσής σας.